×

Nissan JukeCam a világ első integrált, 360°-os sport-, akció- és fedélzeti kamerája, Guinness világrekordot rögzített

Blog

A Nissan bemutatja a világ első integrált többfunkciós kameráját – a JukeCam kamerát

  • Egy pillanat alatt rögzíthető a Nissan Juke műszerfalán kialakított rögzítési pontokhoz és sportsisakokhoz
  • A JukeCAM 4K-s minőségben rögzít 360°-os felvételt, így lenyűgöző film készülhet az izgalmas kalandokról
  • Tökéletes megoldás felvétel készítésére a vezetés során is, a nyugodt közlekedés élményéért
  • Az extrém ugráló csapat a JukeCam kamerát és a Nissan Juke crossovert használták egy új Guinness világrekord felállításához
  • A Nissan élen jár az intelligens vezetési technológiákban, 2010 óta már több mint fél millió kamerát szereltek fel Juke autókra

Nézze meg a JukeCam-et és az új Guinness világrekordot itt: 

PÁRIZS (2017. július 13.) – A Nissan bemutatta legújabb, a kalandokat kereső vezetőknek szánt újítását. Ez a JukeCam, a világ első integrált, több funkciójú fedélzeti kamerája, mely egy pillanat alatt sport-akciókamerává alakítható.

A két rögzítőkonzolnak – egy a Nissan Juke műszerfalához, és egy, amely a sisakhoz rögzíthető – köszönhetően a JukeCam tökéletes megoldás ahhoz, hogy minden nézőpontból rögzítse a vezető életét.

Legyen szó a közlekedéssel eltöltött időről, ahol a fedélzeti kamerák hozzájárulhatnak a biztosítási bónuszok növeléséhez, és a kárigények rendezéséhez. De ugyanúgy helytáll a lejtőkön és a hegyi ösvényeken is, ahol ma már elmaradhatatlan kellék egy akciókamera.

A Nissan JukeCam technológiai fejlesztése a 360fly-jal közösen történt, amely 360°-os akciókamerákat gyárt.

A JukeCam többfunkciós megoldásaira épít az Xpogo extrém ugráló csapat – 4K minőségben rögzített – videója is.

A film készítése során Dalton Smith akrobata egyszerre három Nissan Juke-ot ugrott át úgy, hogy mindössze egyet pattant közöttük. Ezzel új Guinness ™ világrekordot állított fel, hiszen korábban senki sem ugrott át egyszerre ennél több autót egy ugrálóbottal.

A rekordkísérletet a Nissan JukeCam kamerával rögzítették, így a nézők egyedi, az ugró szemszögéből készült képeken keresztül élhetik át a rekordot.

Dalton Smith a következőt mondta el a Guinness világrekorddal kapcsolatban: „Egyáltalán nem volt könnyű feladat ennek a rekordnak a megdöntése, de csapatunk mindig készen áll a kihívásokra. Amikor a Nissan megkeresett minket a JukeCam ötletével, azonnal eluralkodott rajtunk a lelkesedés. A Nissan JukeCam kamerája nagyon hasznos társa lehet a vezetőknek; én biztosan hasznát venném egynek.”

A Nissan úttörő szerepet vállalt abban, hogy elérhetővé tegye az autókba épített intelligens kamerák technológiáját, kifejezetten a 360°-os nézet kihasználására koncentráltak, hiszen az nagyban hozzájárul a biztonságos közlekedéshez. A Nissan innovatív parkolássegítő kamerarendszere – az Intelligens 360 Fokos Parkolókamera – felülnézeti képpel segíti észlelni az akadályokat a vezetőknek a kis sebességű manőverezés során.

Az autó 2010-es bemutatása óta csaknem 800 000 Juke talált gazdára Európában. Ezek közül 133 000-ben az Intelligens 360 Fokos Parkolókamera is megtalálható. Minden ilyen autón négy kamera található, ez azt jelenti, hogy bevezetése óta összesen 532 000 kamerát szereltek fel Juke autókra.

A Nissan mindig is úttörő volt az autókba épített kamerák terén, melyek növelik a biztonságot utazás során. 2002-ben a Primera volt az első autó Európában, melyben elérhetővé vált a tolató kamera.

Az utóbbi évben ugrásszerűen megnőtt a fedélzeti kamerák népszerűsége. Az Egyesült Királyságban mindössze két év alatt 900%-kal ugrottak meg az eladások. Amellett, hogy felvételeik – a felelősséggel kapcsolatos vita esetén – bizonyítékként használhatóak a biztosítótársaságoknál és hatóságoknál, a fedélzeti kamerák használatával átlagosan 57,57 fontot tarkíthatnak meg a biztosítók ügyfelei.

A teljesen integrált JukeCam kamera folyamatos rögzítési kapacitása három óra, ha fedélzeti kameraként használják, így rögzíthetőek az utazások, és – szükség esetén – a felvételek felhasználhatóak egy kárigény rendezése során. Ha a JukeCam kamerát leválasztják a műszerfali konzolról, és akciókameraként használják, két óra akkumulátoridő áll rendelkezésre.

Helen Perry a Nissan Europe Juke vezető marketingmenedzsere a következőket mondta el: „A Nissan célja mindig az innováció, illetve, hogy új szolgáltatásokat kínáljon ügyfeleinek, és vezető szerepet töltsön be az autókba szerelt kamerák terén is. A JukeCam megszületéséhez az vezetetett, hogy egy olyan kamerát szerettünk volna megalkotni, mely illeszkedik ügyfeleink aktív életstílusához. Az utazások során tökéletesen használható fedélzeti kameraként, de sokoldalúsága abban rejlik, hogy eltávolítható, és lenyűgöző 360°-os saját szemszögű felvételek készítésére is alkalmas.”

A Juke a Nissan úttörő crossover modellcsaládjának tagja. A crossover piaci szegmenst a Nissan hívta életre 2007-ben a Qashqai, Európa legnépszerűbb crossoverének bemutatásával. A modellválasztékot az öt vagy hétüléses változatban is elérhető Nissan X-Trail teszi teljessé, mely tökéletes választás a családi kalandokhoz. A Qashqai és az X-Trail legújabb modelljei idén nyáron érkeznek.

JukeCam 360fly műszaki adatok:

   
Belső tárhely 64 GB
Ellenállóság Porálló, ütésálló, és 100 méterig vízálló
Töltési idő 2 óra
Akkumulátor idő 2 óra
Rögzítési kapacitás 3 óra
Kerület 71 mm
Felbontás 4K
Képességek 360°-os videó, állóképek és VR
Tömeg 172 g


A 360FLY-ról

A 360fly egyedi, 360°-os kamerákat gyárt, melyek arra inspirálják a vásárlókat, hogy 360°-ban rögzítsék, osszák meg és éljék át az élet legnagyszerűbb pillanatait. Kövesse a 360fly-t Twitteren és Instagramon , lájlkolja a Facebookon a @360fly oldalát: facebook.com/360fly, és iratkozzon fel YouTube csatornájukra.
 

AZ XPOGO-RÓL

Az Xpogo Stunt Team a világ legjobb ugrálóbot csapata, professzionális bajnok sportolók emelkednek el 3 méterre a földtől extrém ugrálóbotjaikon. Szaltóikkal és egyedülálló trükkjeikkel az Xpogo Stunt Team bemutatja ezt a sportot Önnek is. Az Xpogo Stunt Team tagjai a világ mindent táján népszerűségnek örvendenek, és minden előadásuk után újabb rajongókat szereznek; bárhol, bármikor képesek lenyűgözni közönségüket. Az Xpogo Stunt Team 23 országban turnézott, számos TV-showban, videoklipben, reklámban és filmben szerepeltek már, és együtt összesen 13 Guinness világrekorddal büszkélkedhetnek.