WOMEN'S WORLD ÉV AUTÓJA 2023-as KATEGÓRIANYERTESEK

Blog

A Women's World Car of the Year bizottsága örömmel jelentette be a győzteseket hat kategóriában. Ezek az autók a biztonság, vezetés, kényelem, technológia, design, hatékonyság, környezetre gyakorolt hatás és ár-érték arány terén képviselik a kiválóságot a saját kategóriájukban.

Ez a tizenharmadik alkalom, hogy a WWCOTY (Ez az autóipar egyetlen női bíráló bizottsága) által rendezett díjátadóra sor kerül, melynek zsűrijében 63 női autós újságíró vesz részt 45 országból, öt kontinensről.

A zsűri dolgát nehezítette az szektor folyamatos fejlődése, hatékonyabb és fenntarthatóbb modellek felé való elmozdulása. A jelöltek minősége kiemelkedő volt, így a zsűri nagyon sok időt töltött tesztvezetéssel, részletes elemzésekkel és gondos összehasonlításokkal, hogy megtalálják a legjobbat.

A végeredmény hat olyan verhetetlen modellt hozott, melyek a saját kategóriájukban a kiválóságot képviselik, és érdemesek a Women's World Car of the Year díjra.

Mint ahogy az elmúlt években, a szavazási folyamatot a Grant Thornton az auditorai ellenőrizték, akik a Women's World Car of the Year megalapítása óta jelen vannak a szavazatok vizsgálatában.

Ez az hat nyertes, aki továbbjutott a döntő fordulóba, hogy elnyerhesse a Women's World Car of the Year győztes címet. Az eredményt 2023. március 8-án, a nemzetközi Nőnapon budapesti idő szerint március 7-én déli 12:00-kor fogják bejelenteni a Women's World Car of the Year YouTube-csatornáján.

A 2023-as Women’s World Az Év Autója kategórianyertesei

 

 URBAN MODEL   FAMILY SUV   LARGE CAR 
 Kia Niro   Jeep Avenger    Citroën C5 X 

 

 LARGE SUV   PERFORMANCE CAR   4X4 
 Nissan X-Trail   Audi RS 3   Ford Ranger 

 

  

Kia Niro: Tágas, praktikus, biztonságos, könnyű vezetni, több öko-barát erőforrással is rendelkezik (HEV, PHEV és BEV) és nagyon alacsony az üzemanyag-fogyasztása.

 

Jeep Avenger: A Jeep első 100% elektromos járműve nagyon sikeres design-nal és kiváló terepjáró képességgel rendelkezik, annak ellenére, hogy elsőkerekes meghajtású.

 

Citroën C5 X: Kivételes kényelmet, nagyon jó tágasságot és nagyon vonzó design-t kínál. Elérhető benzin- és plug-in hibrid motorral.

 

Nissan X-Trail: Ez egy nagy SUV, bőséges belső térrel és hét ülés opcióval. Nehéz terepen rendkívül hatékony. Nissan e-Power technológiával kínálják, amely teljesen egyedülálló elektromosított technológia. Tulajdonképpen egy üzemanyag-hatékony benzinmotorból áll, melyet egy akkumulátor tölt. Az eredmény egy érzékeny és csendes vezetési élmény, konnektoros töltés vagy újratöltés nélkül.

 

Ford Ranger: Megbízható, stílusos és karizmatikus pickup. Könnyen megy bármilyen terepen. Az off-roader-ek hatékonyságával rendelkezik, de praktikusabb a rakodótérnek köszönhetően.

 

Audi RS 3: Nagyon sportos modell, amelybe az Audi az összes általa a körversenyek során kifejlesztett technológiát beépítette.

A Women's World Car of the Year-ről

A Women's World Car of the Year az egyetlen autós díj, amely kizárólag női autós újságírók szavazatai alapján kerül megítélésre. 2009-ben az Új-zélandi autós újságíró, Sandy Myhre hozta létre, aki jelenleg is tiszteletbeli elnök, míg a végrehajtó elnök Marta García.

E különleges díj célja, hogy elismerje az év legjobb autóit, és hangot adjon a nőknek az autóiparban. A szavazási kritériumok ugyanazokat az alapelveket követik, mint amikor egy vásárló autót választ. A zsűri nem "női autót" választ, mert az autók nem nem-specifikusak. A szavazás során többek között a biztonság, minőség, ár, design, vezetési kényelem, előnyök és környezeti lábnyom tényezők azok, amelyeket figyelembe vesznek.

Azonban, hogy a legjobb autókat válasszák ki az évben, céljuk az is, hogy láthatóbbá tegyék a nőket az autóiparban, és hozzájáruljanak ahhoz, hogy a nők hangját az összes kontinensen meghallják, mert a mobilitás egy nő számára számos személyes és szakmai lehetőséget jelent.