NISSAN ARIYA

Kapcsolódás

100% ELEKTROMOS
SZEMÉLYRE SZABOTT AJÁNLAT KÉRÉSE

Kapcsolódjon az Önt körülvevő világhoz

Azt teheti, amit szeretne - amikor csak szeretné.

Jó érzés, ha autója hallgat Önre. Olyan, mintha a személyi asszisztense mindig Ön mellett ülne.

Nissan Hangvezérlés

NISSAN VIRTUÁLIS SZEMÉLYI ASSZISZTENS

Nissan ARIYA-ja megérti a természetes beszélt nyelven kiadott parancsokat, hogy a kívánt szolgáltatást nyújthassa Önnek.

Amazon Alexa

Amazon Alexa segít, hogy a hangoddal irányítsd a zenét, megtaláld a legközelebbi kávézót vagy parancsot adj okosotthonodnak!

Mindig naprakész és készen áll a következő kihívásokra

TÁVOLI SZOFTVERFRISSÍTÉS


Minden ARIYA a legújabb ARIYA

A vezeték nélküli firmware-frissítésekkel a jármű szoftverét a legújabb verzióra frissítjük. Így a ma megvásárolt Nissan ARIYA holnap is aktuális lesz.

Tegye egyedivé műszerfalát! Kövesse nyomon az útjait. Irányítsa távolról crossoverét.

ALAPVETŐ TUDNIVALÓK


Integrált kijelzőfelület

Intelligens Útvonaltervező

Tervezd meg utazásod az intelligens útvonaltervezővel - akár úgy, hogy utadat töltőpontok szegélyezzék. 1

NissanConnect Services alkalmazás

Ismerkedjen meg új útitársával! Használja az alkalmazást az ajtók távoli zárásához/nyitásához és a töltés elindításához. 2
Ossza meg a legfontosabb járműinformációkat két 12,3"-os kijelző - az infotainment képernyő és a digitális kombinált kijelző - között.

Fedezze fel a csatlakozási lehetőségeket!

MARADJON SZINKRONBAN

Android Autoᵀᴹ ³

Beszéljen a Google Assistanthez az Android Auto™ rendszerben, és intézze a dolgokat szóban, hogy a vezetésre koncentrálhasson. Üzeneteket küldhet, útbaigazítást kaphat, kezelheti a médiaeszközöket és még sok minden mást.

Gyakran Ismételt Kérdések: ELEKTROMOS AUTÓK

Mekkora a Nissan LEAF hatótávolsága?

A Nissan LEAF hatótávolsága a 40 kWh-s LEAF esetében akár 254 km, a 62 kWh-s Nissan LEAF esetén akár 385 km.

Mennyibe kerül a Nissan LEAF üzemeltetése?

A Nissan Leaf rendkívül kedvező, kb. 600 Ft/100km költséggel üzemeltethető.

Mennyibe kerül a Nissan LEAF?

A LEAF árakról és specifikációkról itt tájékozódhat.

Hogyan történik egy Nissan LEAF feltöltése?

A Nissan LEAF feltölthető villám- vagy gyorstöltő állomáson, de akár otthon, 220V-os csatlakozó segítségével is. Bővebben a Leaf oldalán tájékozódhat.

Mi a Nissan LEAF fényszórók különlegessége?

A LEAF fényszóróinak áramfogyasztása a hagyományos fényszórók fogyasztásának mintegy 50%-a.

A Nissan LEAF CO2 kibocsátása nulla?

Igen. A belsőégésű motoroktól eltérően a Nissan LEAF hajtáslánca nem termel kipufogógázokat, és a CO2 kibocsátása nulla.

Mennyi idő alatt lehet a LEAF akkumulátorát feltölteni?

A villámtöltő állomáson kevesebb, mint 30 perc alatt 80%-os töltöttségi szint érhető el. A teljes feltöltés otthon 8 órát vesz igénybe, így egy éjszaka bőven elegendő a feltöltéshez.

Lehet megtakarításokat elérni azzal, ha elektromos autóm van?

Az elektromos autók mechanikailag kevésbé bonyolultak, mint a hagyományos benzines autók, így azok pénztárca- és környezetkímélők egyaránt. A LEAF továbbá feljogosít számos jelentős helyi, regionális és országos adómentességre és ösztönző intézkedés követelményeire. Ismerje meg a LEAF tulajdonosok véleményét itt.

Honnan lehet megtudni, hogy milyen szintű a Nissan LEAF-em töltöttsége?

A műszerfalra szerelt monitoron látható a fennmaradó energiaszint és a közelben lévő töltőállomások listája.

Hány személyes a Nissan LEAF?

A Nissan LEAF C-szegmensbeli, közepes méretű csapotthátú autó, amelyben 5 felnőtt kényelmesen elfér.

Miért kell az autómat az ajánlott szervizütemezés szerint szervizeltetni?

Ezzel biztosítható, hogy járműve a lehető legjobb szolgáltatást nyújtja Önnek, és lehetővé teszi, hogy a márkakereskedésünk állapotfelmérést végezzen, és szervizelési javaslatot adhasson, amennyiben bármely elem elhasználódott és cserére szorul. Garanciális igény esetén a szervizelés hiánya esetén sérülhet a garanciafedezet.

Most vásároltam használt Nissant - hogyan írathatom át a gépjármű garanciáját a saját nevemre?

Ha az Ön neve, lakcíme vagy regisztrációs száma megváltozott, vagy ha a gépjármű következő tulajdonosává vált, akkor töltse ki a Garanciatájékoztató hátoldalán található ingyenesen feladható „Változásbejelentő” levelezőlapot

Mik az Európai Garancia feltételek?

Kérjük, tekintse meg a Garanciajegy és szervizkönyv füzetet.

Európai Garancia alatt álló Nissan gépjármű esetén milyen garanciális feltételek vonatkoznak az akkumulátorra?

A gépjárműre vonatkozó garanciafeltételek az akkumulátorra is érvényesek.

Hol találhatom meg az autómra vonatkozóan a megfelelő keréknyomás értékeket?

A Nissan gépjárműre vonatkozóan ajánlott keréknyomás értékek a vezető oldalon az első és hátsó ajtók közötti A-oszlopon található matricán láthatók. Máskülönben megkeresheti a gépjármű kezelési kézikönyvében.

Milyen gyakran esedékes a karbantartása?

A karbantartási periódusa, normál üzemeltetési feltételek esetén 1 év vagy 30.000 km.

Mire való az ECO mód? A hatótáv?

Az ECO módban történő használat, csökkenti az energia fogyasztást, ezáltal – megfelelő vezetési stílussal kombinálva - növelhető a megtehető kilométerek száma.

Lehetséges-e töltés közben fűteni az autó utasterét?

Amennyiben töltés során bekapcsoljuk a fűtést, az a megszokott módon működik, viszont az energiát nem a töltendő akkumulátorból, hanem a töltőről (hálózati energia) üzemelteti. Hideg napokon célszerű a hálózati töltő használata mellett felfűteni az autót, mivel a legnagyobb energia szükséglet felfűtéskor jelentkezik. Ezt követően, menet közben a hőmérséklet fenntartása jóval kevesebb energiát igényel a nagyfeszültségű akkumulátorból, így a hatótáv növelhető. A fentiek a légkondicionáló használatára is ugyanígy vonatkoznak.

Milyen gyakran szükséges ellenőrizni a guminyomásokat?

Ha az abroncsok hőmérséklete 25°c-ról, 0°c-ra csökken, a gördülési ellenállás a duplájára nő a gumikeverék karakterisztikája és a nyomás csökkenése miatt. A nyáron vagy meleg időben beállított guminyomás télen más értéket fog mutatni. Ez a tényező 10%-os csökkenést eredményezhet a megtehető kilométerek számában. A hatótáv növeléséhez ellenőrizze és állítsa be rendszeresen a guminyomást a gyárilag előírt értékre.

Hol található a legközelebbi Nissan márkakereskedés?

A Nissan márkakereskedésekre vonatkozó részletes információk ezen a honlapon találhatók. Ide kattintva azonnal megjelenítheti azokat.

Milyen hosszú a Nissan autómon a fékbetét szett élettartama?

Normál működés közben a fékbetétek elhasználódnak - a fékezés során keletkező hő és súrlódás kopáshoz és így elhasználódáshoz vezet. Ezért is hívjuk ezeket „kopó alkatrészeknek”. Az elhasználódás, kopás mértékét számos különböző tényező befolyásolja, beleértve a vezetési stílust, a vezetési szokásokat és a gépjármű típusát. Például a városi
vezetés során a fékbetétek nagyobb kopásnak vannak kitéve, mivel a járművezető azokat gyakrabban használja, mint az országúti használat során - például a közlekedési lámpáknál való megálláskor vagy a körforgalmakban. A jármű vontatásra való használata esetén (lakókocsi, utánfutó vagy másik autó vontatásakor egyaránt) is jelentősen megnövekedhet a fékbetétek kopása. Azt is észrevettük, hogy az automata váltós autók fékbetétei hamarabb kopnak, mivel a járművezető nem használhatja ki a motorfékezést a jármű lassítására, és így
gyakrabban használja a fékpedált. Mivel a fékbetétek kopását ilyen sok külső tényező befolyásolja, nem lehet „átlagos” várható élettartamot megadni. Kétségkívül, a fékbetétek kopás miatti cseréjére nem vonatkozik a Nissan Európai Garancia. Azonban a fékberendezése élettartamának meghosszabbítása érdekében ajánljuk az eredeti Nissan fékalkatrészek használatát, a fékbetétek és a féktárcsák esetében egyaránt. A Nissan fékalkatrészek az Ön Nissan autójával összhangban kerültek kialakításra, és a lehető legjobb teljesítményt nyújtják.

Hol kaphatok műszaki információkat az autómról?

A Nissan Centrumhoz bármikor fordulhat kérdéseivel. Kollégáink mindig rendelkezésére állnak.

Hogyan tudhatom meg a Nissan autóm kulcskódját?

Minden egyes Nissan gépjármű kulcsa speciális biztonsági kódot kap, ezzel megelőzve, hogy harmadik fél a kulcsokat lemásolhassa. Ezért ha valaki a kulcskódot kéri, annak igazolnia kell, hogy ő az autó tulajdonosa, mielőtt számára a kulcskód kiadásra kerülne. A gépjárműjének kulcskódját a helyi hivatalos Nissan márkakereskedője tudja Önnek megadni. Készüljön úgy, hogy a gépjárműre vonatkozó tulajdonjogát a gépjármű törzskönyvével (V5) vagy az eredeti adás-vételi dokumentumokkal igazolni tudja.

Miért tér el az autóm üzemanyag-fogyasztása a brosúrában szereplő értéktől?

Az 1999/100/EK EU irányelvvel összhangban törvényi kötelezettségünk, hogy minden üzemanyag-fogyasztási adatot közzétegyünk. Ezek az értékek a járművek összehasonlítására szolgálnak, és nem feltétlenül tükrözik a vezetés során ténylegesen tapasztalt eredményeket (az opcionális felszerelés, karbantartás, vezetési szokások, út- és időjárási viszonyok befolyásolhatják a hivatalos eredményeket). A motorgyártóknak azt is biztosítania kell, hogy a gyártásból kikerülő járművek erős egyezést mutassanak a típusjóváhagyás során bemutatott járművekkel.

A Nissan járművemet saját magam hoztam be az országba az EU-n kívülről. Hogyan juthatok hozzá műszaki információkhoz és alkatrészekhez?

Az Európai Unión belül értékesített járművek kiszolgálására vagyunk berendezkedve. Eredetileg más jogterületen értékesített járművekhez nem nyújthatunk műszaki támogatást.

Az ügyfélnek új járműazonosító táblára van szüksége, mert az adatok módosultak. Hol lehet ilyet beszerezni?

Kérjük, keressen fel egy márkakereskedést, ahol igényelheti az új járműazonosító táblát.

Most vásároltam egy járművet, amihez nincsen kulcs. Hogyan tudok kulcsot rendelni?

Kérjük, keresse fel a helyi Nissan márkakereskedőjét, aki a tulajdonjog igazolását követően megadhatja a kulcsokat és a kulcskódokat. A biztonsági szabályzatok különbözősége miatt az eredetileg az Európai Unión kívül értékesített járművekhez nem tudunk kulcsot adni.

Hol találhatom meg a Nissan autómhoz ajánlott keréknyomás értékeket?

A Nissan gépjárműre vonatkozóan ajánlott keréknyomás értékek a vezető oldalon az első és hátsó ajtók közötti B-oszlopon található matricán láthatók. Máskülönben megkeresheti a gépjármű kezelési kézikönyvében.

Mennyit lehet spórolni egy villanyautóval?

Meglepően sokat: Naponta több ezer forintot is könnyen megspórolhat az, aki legalább napi 50 km-t tesz meg autójával és fizetős helyen ingyen parkol vele. A karbantartási és szervizköltségeken további százezreket lehet megspórolni évente egy hagyományos autóhoz képest.

Hol tudom tölteni az elektromos autómat?

Budapesten közel 50 nyilvános töltőállomáson városszerte ingyenesen. Vidéken is egyre szaporodnak a töltőállomások, melyek pontos helyéről és használatának módjáról honlapunkon információt nyújtunk. A villanyautók továbbá bármely háztartási konnektorból tölthetőek otthon vagy akár a munkahelyünkön is.

Mennyi idő alatt tölthető fel egy elektromos autó?

Villámtöltéssel 30 perc alatt 80%-ra tölthetőek az akkumulátorok, gyorstöltéssel 2 – 5 óra a töltési idő típustól függően, normál háztartási konnektorból 6 – 8 óra alatt töltődik 100%-ra az akkupakk. Éjjel, amíg az emberek alszanak az autóknak van idejük töltődni.

Miért nem lehet villámtöltővel 30 perc alatt 100%-ra tölteni?

A töltés sebességét az autók elektronikája a cellák töltöttsége és hőmérséklete alapján határozza meg. Ahhoz, hogy a cellák a legtovább szolgálhassák az autót, nem szabad, hogy túlmelegedjenek, illetve mindnek azonos töltöttségi szinten kell lennie. Ezt az elektronika leginkább a töltési sebesség csökkentésével tudja elérni. Az utolsó 20% lassabb töltésével így az akkumulátort tudjuk óvni az idő előtti elhasználódástól.

Károsítja-e az akkumulátort a villámtöltés?

A hosszú távú tapasztalatok azt mutatják, hogy nem. A villámtöltés egyenárammal történik az akkumulátornak megfelelő feszültséggel és áramerősséggel, melyet több számítógép által vezérelt rendszer felügyel és kontrollál. Az akkumulátorok hűtő- és fűtőrendszere biztosítja a megfelelő hőmérsékletet töltés közben is.

Mennyi idő alatt térül meg egy elektromos autó?

Ez attól függ, hogy a használója hány kilométert tesz meg naponta, havonta és évente, valamint, hogy mennyiért vásárolta a járművet. Napi 60 km megtétele esetén egy középkategóriás villanyautó vételár különbsége 2 – 3 év alatt megtérülhet.

Mennyibe kerül a töltés?

Körülbelül 1 liter benzin árának megfelelő összegbe kerül 100 km megtétele elektromos autóval, otthon feltöltve, nappali áramtarifával számolva. Az akkumulátor méretétől függően 400 – 600 forint körül alakul egy teljes feltöltés. Budapesten és országosan számos nyilvános töltőponton ingyenes a töltés.

Mehetek a buszsávban villanyautóval?

Jelen pillanatban még nem. KRESZ módosítás szükséges hozzá, melyet félévenként, több javaslatot összegyűjtve változtatnak. Az ígéretek szerint a következő módosító csomagba belekerül és zöld rendszámmal szabadon lehet majd közlekedni a buszsávokban.

Milyen gyorsan tud menni egy elektromos autó?

Jellemzően 130 – 145 km/h-ra van elektronikusan korlátozva a végsebességük. Ezt a tempót könnyedén elérik és tudják tartani is, de ezzel a sebességgel utazva a négyzetesen növekvő légellenállás miatt jelentősen lecsökken a hatótávolságuk.

Milyen menettulajdonságai vannak egy villanyautónak?

Az elektromos motor sajátossága, hogy a maximális forgatónyomaték már 0 fordulattól rendelkezésre áll, így álló helyzetből meglepő gyorsulást tapasztalhatunk. Ezek a járművek rendívül fürgék, lassításkor a fékenergiát visszatöltik az akkumulátorba. A padló és az ülések alatt elhelyezett akkumulátoroknak köszönhetően alacsony súlyponttal rendelkeznek, amely kiváló kanyarstabilitást tesz lehetővé.

Hogyan kell vezetni egy elektromos autót?

A villanyautók szinte mindegyike fokozatmentes „automata váltóval” van felszerelve, amelynek köszönhetően csak előre vagy hátramenetet kell kapcsolnunk. Vezetni gyerekjáték, hasonlóan a vidámparki dodzsemhez. Csak gáz és fékpedál van, váltani, kuplungot nem kell használni. Ha előrelátóan közlekedünk a féket is alig kell használnunk. Amikor levesszük a lábunkat a gázról elkezd lassulni és az energiát visszatölti az akkumulátorba.

Ott lehet-e hagyni az utcai töltőoszlopnál az autót?

Ameddig ténylegesen töltődik, arra az időre igen. A töltés végeztével azonban szabaddá kell tenni a töltőoszlop előtti parkolóhelyet, hogy mások is tudjanak tölteni. A fővárosban közgyűlési határozat született arról, hogy a villanyautók csak a töltés idejére foglalhatják az erre kijelölt parkolóhelyeket.

Mikor épül ki az országos töltőhálózat?

Bár komoly ígéretek sora hangzott el arról, hogy a közeljövőben 150 villámtöltő állomást létesítenek állami pénzből országszerte, egyre inkább úgy tűnik, hogy abban a formában az a hálózat nem fog megépülni. A korábbi tervek helyett önkormányzati támogatási pályázat jelent meg, amin keresztül a nagyobb városok kaphatnak támogatást, hogy töltőket telepítsenek. Ezek a töltők 2017 végéig kell elkészüljenek, de ez nem fog egy jól használható, egységes hálózattá összeállni. Az autópályák és a főútvonalak mentén 60 – 70 km-enként lenne célszerű villámtöltőket telepíteni, amelyekkel 20 – 30 perces pihenőt követően folytathatjuk utunkat. Ehhez a Villanyautósok ajánlást is készítettek.

Tudják-e szervizelni Magyarországon a villanyautókat?

Igen, a hivatalos márkakereskedések fel vannak készülve az elektromos autók
karbantartására, szervizelésére.

Mit tehetek, ha lemerül az autóm útközben?

Ha nincs töltőállomás a közelben, egy sima háztartási konnektor is megteszi, arról is fel lehet tölteni annyira, hogy a következő gyors- vagy villámtöltőig eljussunk vele. A gyakorlat azt mutatja, hogy lehet vontatni is a villanyautókat, eközben az energia-visszanyerésnek köszönhetően töltődnek az akkumulátorok.

Hogyan lehet elérni a maximális hatótávolságot?

Előrelátó, nyugodt vezetési stílussal, óvatos gyorsításokkal, a visszatápláló fékrendszer ügyes kihasználásával, rendesen felfújt kerekekkel (+0.5 – 1 bar keréknyomás), alacsony gördülési ellenállású nyári gumikkal, sík úton 50 – 60 km/h sebességgel 20 fokos külső hőmérséklet mellett, szélcsendes, száraz időben, fűtés és klíma használata nélkül.

Melyik autó kaphat zöld rendszámot?

A teljesen elektromos autók, valamint azok a hibridek, amelyek gyárilag külső áramforrásról tölthetőek és legalább 25 km-t képesek elmenni egy töltéssel tisztán elektromos üzemmódban.

Milyen kedvezmények járnak a villanyautósoknak?

Ingyenes parkolás Budapest egész területén és egyre több vidéki városban zöld rendszámmal. Ingyenes töltés a nyilvános töltőoszlopokon. Átírási illetékmentesség mellett jár rá a gépjárműadó-, cégautóadó- és regisztrációs adómentesség is. 2020-ban az újonnan vásárolt autókra vonatkozó állami támogatás mértéke változik, melynek életbe lépéséről ezen az oldalon tájékozódhat.

A fűtés használatakor mennyivel csökken a hatótáv kijelzése?

A fűtés bekapcsolásakor a teljes töltés elhasználása mellett történő hatótáv csökkenéssel
számol. Amennyiben csak néhány km megtétele során használjuk a fűtést, a csökkenés nem a
teljes hatótávra vonatkozik, hanem csak a megtett út arányában.